High key



Most pedig az előző bejegyzés párja következik, a világos tónusú képekkel. Azt hiszem képtelen vagyok "normális", komoly képeket készíteni. Szerencsére modellem is ráérzett erre és az utolsó, harmadik, e témában készülő bejegyzésben az őrület ki is teljesedik. Ismét nagy köszönet Tibornak a lehetőségért meg a segítségért, s persze Tamásnak, hogy hülyéskedett velem.

Akkor egy kis definíció:

"A high-key egy világítási technika a film, televízió, vagy fényképezés világából, melynek célja, hogy csökketse a főfény és a mellékfények eltérő erősségéből adódó árnyékokat. Ez a technika elsősorban technológiai megfontolásból alakult ki, ugyanis a régi fekete-fehér televíziók nem igazán birkóztak meg az erős kontrasztkülönbségekkel. Manapság ezt a technikát érzelmek, hangulatok kifejezésére használják. A high-key világítás rendszerint elég homogén, és mentes az erős árnyékoktól." - Wikipedia














További bejegyzések a témában:

Low key

Retard key

Megjegyzések

  1. Tomi a csábító, a professzor, a ponty, az erőember, a bájos, a gondolkodó. :) Nem is tudom melyik a legjobb, mindig az, amelyiket nézem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Én bármelyiket nézem, nagyon röhögök.... de majd a következő.... :D

      Törlés

Megjegyzés küldése