Savica-vízesés

A Vogel-hegy után egy kicsit tikkasztó túra következett. Rövid buszozás után a Savica-vízeséshez (magyarul Szávácska) vezető kiépített lépcsősor parkolójában álltunk meg. 
Nem mondom, hogy nem volt megerőltető a menet a kilátóig, de amint elém tárult a látvány hirtelen elfelejtettem mind az 500 lépcsőfokot amit ezért meg kellett mászni. 

A 78 méterről lezúduló folyó, amolyan "nem hiszem el amit látok" érzést kelt, de úgy látszik Szlovéniában ez normális, hiszen nincs olyan nap, hogy ne érné ilyen élmény az embert.

A folyó innen a Bohinj tóba ömlik és onnan pedig Sava Bohinjka néven szalad tovább, hogy azután Blednél a Sava Dolinával egyesülve már mint Száva folyó ömöljön végül a Dunába.  

A lefelé menet már sokkal könnyebb volt, végig fotóztam a lépcsősor mellett zubogó Szávácskát. Talán nem kell mondanom, hogy a környezet is gyönyörű, patyolat-tiszta, itt aztán nincs eldobált szemét meg autógumi, üres flakon, akkumulátor, miegymás. A szlovénok nagyon büszkék természeti értékeikre és e szerint is bánnak vele. 


A jobb oldali hegy tetején a kis dudor a vogel-hegyi felvonó állomása
Ilyen zöld nincs is!
Szávácska közelkép
Harangvirág
Vad ciklámen


Tiszta víz 

Itt már csak csordogál

Megjegyzések

Megjegyzés küldése